1. Materialismi. Haluaisin elää mahdollisimman ekologisesti ja päästä eroon turhasta tavarasta. MUTTA. Rakastan sisustamista. Rakastan ompelemista ja kaikenlaista näpertelyä, joita varten kerään kaikenmaailman tilpehöörejä. Rakastan vaatteita, ja niitä on paljon. Rakastan kirjoja, ja haluan niitä aina vaan lisää. Kirjat ovat minulle lisäksi jonkinlainen henkinen statussymboli. Hölmöä.

     

  2. Veden tuhlaus. Vesi on suomalaisille itsestäänselvyys, mutta toisaalla niin ei ole. Meilläkin voi pian olla pula vedestä, eikä tuhlaileva vedenkulutus ole millään muotoa järkevää. MUTTA. Rakastan pitkiä, kuumia suihkuja. Etenkin talvella. Saatan seistä kuuman suihkun alla aamulla useamman minuutin ainoastaan nautiskellen. Paljut ja porealtaat ovat kanssa aika jees.

     

  3. Liika elektroniikka. Laitteet kuluttavat sähköä, niiden valmistukseen käytetään vaarallisia aineita ja käytetyt päätyvät usein kehitysmaiden lasten sörkittäväksi syöpää aiheuttaen. MUTTA. Kännykästä ja läppäristä minut saisi suunnilleen vierottaa 12 askeleen ohjelmalla. Telkkarista voisin luopua, mutta nyt kun sellaisen omistaa, niin tulee puolison vaikutuksella katsottua kaikenlaista soopaa, päivittäin. Ja meillä on muuten niitä telkkareita kaksi, toinen makkarissa. Yäk.

     

  4. Roskaruoka. Ihanteeni olisi, että tekisin mahdollisimman paljon ruokaa alusta asti itse, mahdollisimman lähellä ja mieluiten luomuna tuotetuista aineksista. Haluan arvostaa lähituottajia sekä antaa omalle kropalleni puhdasta ravintoa. MUTTA. Olen välillä tosi laiska ja kiireinen, enkä yksinkertaisesti jaksa tehdä itse. Luomu on myös kallista ja joskus laitan sen rahan johonkin turhempaan mielummin. Joskus vaan tekee mieli roskaruokaa, eikä asiaa auta että puoliso liputtaa sen puolesta. Syntisen usein, pakko myöntää.

     

  5. Lemmikit. On tarpeeksi, että ihminen alistaa eläimiä ravinnon takia, niitä ei tarvitsisi sen lisäksi kahlita pieniin huoneisiin, pantoihin ja remmeihin. Lemmikin pitäminen on täysin itsekästä, etenkin kaupunkiolosuhteissa. MUTTA. Rakastan eläimiä. Rakastan hoivata niitä ja pitää niitä lähes ystävinäni. Ihmisen ehkä oudoin halu on ottaa lemmikki ja ”rakentaa” sille mahdollisimman luonnolliset elinolot. Mutta niin minäkin haluaisin tehdä. "Onneksi" tässä asiassa puolison allergia toppuuttaa.

     

  6. Alkoholi. Jos olisin kaikkivoipa, poistaisin alkoholin ja muut huumausaineet kokonaan maailmasta. Ei ole mitään järkeä myrkyttää itseään tilaan, jossa ei pysty toimimaan niinkuin normaalisti toimisi. MUTTA. Juon alkoholia. Aika reippaastikin, välillä.

     

  7. Välinpitämättömyys. Aina pitäisi miettiä tekojensa seurauksia, aina pitäisi ottaa selvää ja olla jokin näkemys asiaan kuin asiaan. Pitäisi tiedostaa, tehdä valintoja ja seisoa niiden takana. Pitäisi välittää. MUTTA. Aina ei jaksa. Joskus sitä vaan heittää jotkut omatkin arvonsa romukoppaan hetkeksi ja antaa mennä fiiliksen mukaan. Toisinaan sitä katuu myöhemmin ja toisinaan ei. Joskus on pakko elää hetkessä.